ksmeets.reismee.nl

Bye Lubasi Home! Hello Village of Hope!

Vrijdagochtend voor het laatst naar Lubasi Home. Ons afscheid dus donderdag al gehad.Deze dag gevoetbald met de jongens en waterballonnen gemaakt. Overgegooid met de ballon en natuurlijk was ik de klos. Wel flauw dat daarna niemand een knuffel wilde.
Nog even een ijsje gegeten in de staden daarna naar huis om op tijd te zijn voor de taxi's die ons naar Royal Livingstone zouden brengen voor een high tea om de tijd gezellig af te sluiten met de vrijwilligers die zaterdag weg zouden gaan. Dit keer stond er een giraffe verscholen tussen de bomen bij het hotel en zaten er s avonds apen in de bomen en bij mensen verderop op tafel. Toch even wat anders dan de apenheul.

Zaterdagochtend was dan het moment van afscheid nemen. Pfff, het zal stil worden in huis. Sterker nog, het voelt gelijk al een stuk leger in huis. Was voor ons allemaal wel evenvreemd. S middags wilde we gaan zwemmen bij een hotel waar we gehoord hadden dat dat kon als je een drankje bestelde, maar uiteindelijk mocht dit niet omdat het te druk scheen te zijn. Hele zwembad was zowat leeg, maargoed dan houdt het op. Maar besloten om even wat winkels te bekijken, maar de meeste winkels waren dicht. Pff, een beetje een baaldag, maar zowel in het hotel als in de stad nog wel wat gedronken en op de terugweg zagen wein een vlaag opeens een olifant in de bosjes staan. Dat maakte weer een hele hoop goed!S avonds gezellig een meidenavond gehouden met sex and the city.

Zondag probeerden we het bij een ander hotel en daar mochten we gelukkig wel zwemmen. Heerlijk aan het zwembad gelegen. Hele zwembad voor ons alleen, wat een luxe. Daar ook geluncht. Duurde wel even voordat ik wat vegetarisch had besteld. Panini met aubergine? Hebben we niet. Pizza? Hebben we niet. Quesidilla veggie? Hebben we niet. Nou dan maar een burger zonder burger. Oftewel; brood met gebakken ei, ui, tomaat, sla en frietjes. Lekker!

Vandaag hebben we een rondje gereden en hebben we een kliniek en een ander weeshuis bekeken en zijn we langsgeweest bij het weeshuis waar we morgen gaan starten. Dit is het weeshuis wat thuis ook mijn voorkeur had dus ben benieuwd. Eerste indruk is in elk geval goed en goede verhalen gehoord dus de zin is er!